Συνεργασία με το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

2019-04-04 11:30

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019,  οι μαθητές της ΣΤ΄ του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης . Ήταν μια επίσκεψη συνεργασίας  για τις ανάγκες του προγράμματος ERASMUS+ PICS . 

Συγκεκριμένα, στο Χημείο του ΕΠΑΛ οι  μαθητές μας, καθοδηγούμενοι από μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ  και υπό την εποπτεία κι επίβλεψη της κ. Γερακάκη έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν το ΡΗμετρο και προχώρησαν σε μετρήσεις πόσιμου νερού από διάφορες περιοχές της Ελευθερούπολης αλλά και των γύρω χωριών.

Έμαθαν επίσης τι σημαίνει ΡΗ, έννοιες που σχετίζονται μ αυτό, όπως οξύ, ουδέτερο, βάση καθώς και για τη σημασία όλων αυτών  στην καθημερινή μας ζωή.

Η εμπειρία ήταν καταπληκτική! Είδαμε στην πράξη τα αποτελέσματα της βιωματικής μάθησης και τα παιδαγωγικά οφέλη μιας διαδραστικής διαδικασίας σαν κι αυτής που συμμετείχαμε!

Για όλα τα παραπάνω,θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες: 

  • στον κ. Μάριο Χρυσόπουλο, Δ/ντή του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης για την εξαιρετική προθυμία και αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για παραχώρηση του Χημείου τους και τη θερμή υποδοχή των μαθητών μας
  • στην κ. Γεωργία Γερακάκη, καθηγήτρια του ΕΠΑΛ, για την οργάνωση,την εποπτεία και καθοδήγηση της δραστηριότητας
  • στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΕΠΑΛ, Διαμάντω Γιαννούτσου, Έλλη Ιωαννίδου και Λευτέρη Καζαντζίδη  για την υλοποίηση της δραστηριότητας με σοβαρότητα, μεθοδικότητα κι αποτελεσματικότητα.
 Η Διευθύντρια του Σχολείου
  Παγώνα Θ. Θεοδωρούδη
 
 
Φωτογραφικό Υλικό της δράσης, στο μενού φωτογραφίες της ιστοσελίδας μας.

—————

Πίσω